Facebook

Škola skijanja za djecu predškolske dobi – kroz igru će zavoljeti skijanje i uživati na snijegu

Skijanje je sport koji ćete zavoljeti, ne samo za jednu sezonu, već za cijeli život. Iako možete prvi put stati na skije u bilo kojoj dobi, djeca su fleksibilnija, okretnija i relativno neustrašiva. Lakše uče iz dva glavna razloga: djeca ne brinu o tome tko ih gleda ili što će biti ako padnu. Uglavnom su nesvjesna posljedica i ne vode se dosadašnjim lošim iskustvima te ne ‘popuštaju’ pred strahom te sve to čini učenje puno bržim. Djeca uče radeći i promatrajući i, uz dobrog učitelja, dijete može skijati samostalno na najlakšoj padini za samo nekoliko dana.

Sve za sport nudi plan i program škole skijanja za djecu predškolske dobi, verificiran od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja. Upoznavanje predškolske djece s osnovama skijanja pomoći će im u pravilnom razvoju, kao i razvoju interesa i prema drugim zimskim sportovima, ali i sportu općenito.

Skijaški centar Sljeme ima dugogodišnju tradiciju i uvjete za provedbu kvalitetnih skijaških sportsko-rekreacijskih programa. Tamo se nalazi i novo preuređena kućica, SSK Maksimir koja je na samom vrhu Sljemena i na početku bijele livade, u potpunosti prilagođena klincima. Ručat ćemo u Vidikovcu, gdje vlada ugodna atmosfera u pravom skijaškom štihu. Djeca će s nama provesti zabavno vrijeme, kojeg će se uvijek sjećati kao lijepe uspomene.

U školu skijanja mogu se upisati sva djeca starija od 3 godine koja mogu ostati bez prisustva roditelja, te ne nose pelene. Djeca su raspoređena u grupe prema dobi i prethodnom skijaškom znanju. Maksimalan broj po jednom učitelju skijanja je četvero djece. Program traje pet dana i odvija se u terminima između 08:00 i 15:30 sati, najčešće od ponedjeljka do petka, ali ponekad, zbog vremenskih uvjeta, škola skijanja održava se i preko vikenda.

Sve se odvija pod stručnim vodstvom učitelja i trenera sportova na snijegu koji su svi redom završili Kineziološki fakultet i imaju više od deset godina iskustva u radu s djecom, tako da možete biti sigurni da svoje najmlađe ostavljate u dobrim rukama, gdje će se zabaviti, ali i zavoljeti skijanje.

Prijavite Vaše dijete putem naše prijavnice:

PODACI POLAZNIKA