Image Alt

Sve za Sport | Portal

Trčanje

5 RAZLOGA ZAŠTO BI TREBALI POČETI TRČATI VEĆ DANAS

1. Tako je lako
Možda se sad pitate kakav je to razlog? Najbolji i zato je prvi na listi. Za trčanje vam trebaju samo kvalitetne tenisice i spremni ste – jednostavnije ne može. Svi znaju kako se trči. Istina, možda još ne znate savršeni ritam, ali zato smo mi tu.

2. A opet tako teško
Trčanje jača vaše srce, povećava broj kapilara u tijelu, kao i broj crvenih krvnih stanica. Srce kao mišić postaje sve jače. I trošite jako puno kalorija: 705 do 865 kalorija na sat.

3. Lakše ćete se nositi sa stresom
Trčanje će vam razbistriti glavu, i dok ritmički stavljate jednu nogu ispred druge, riješit ćete svoje problem i doći do rješenja ‘po putu’. Za to postoji objašnjenje: vaš mozak dolazi do kreativnih rješenja za teške probleme zahvaljujući kisiku koji pomaže središnjem živčanom sustavu – uključujući i mozak – da aktivnije radi. Kada vježbate, vaše tijelo oslobađa i hormon endorfin, koji se naziva i ‘hormon sreće’. Iz dobrog razloga: kako se povećava koncentracija endorfina u vašoj krvi, osjećate blagi osjećaj euforije, a depresija i stres nestaju

Redovno trčanje ima pozitivan učinak na mišićno-koštani sustav.

4. Godine nisu bitne
Redovno trčanje ima pozitivan učinak na mišićno-koštani sustav. To je posebno dobro za starije osobe, jer sprječava degenerativnu bolest zglobova ili osteoartritis. Trčanje je jedan od rijetkih sportova u kojem godine nisu važne. Možete početi trčati i s 50. godina i biti odlični u njemu. Trčanje vas ne diskriminira, pa nemojte ni vi sami sebe.

5. Štiti vas od bolesti
Trkači imaju manji rizik za razvoj srčanih bolesti, moždanog udara i dijabetesa, a pokazalo se i da trčanje snižava krvni tlak, podiže dobar kolesterol i pojačava imunitet protiv prehlada i drugih virusa. I to su samo neke od zdravstvenih dobrobiti trčanja…

x

tell me more

Enter your details below and learn about all the perks you get by using Xtrail Explorer.



    Or call us for more info:

    x