Image Alt

Sve za Sport | Portal

StandUP Paddle

STAND UP PADDLE – IDEALNA LJETNA AKTIVNOST

Veslanje na dasci (eng. Stand Up Paddle – kratica SUP) je relativno novi, ali jako popularan sport koji podrazumijeva stajanje na posebno oblikovanoj dasci te kretanje pomoću dugog vesla. Potječe s Havaja, gdje su ga surferi izmislili u danima kada nije bilo vjetra za surfanje, te je istovremeno  olakšavao proces učenja surfanja za surfere početnike. Razlika između klasičnog surfanja i supanja je u tome što se na SUP dasci kreće uporabom vesla i snage svojih mišića, pritom stojeći uspravno na sredini daske. Kao cardio vrsta vježbanja ima naglasak i na jaču potrošnju kalorija koristeći rad velikog broja mišića istovremeno. Počevši od mišića nogu, kvadricepsa, listova i gluteusa koji su osnova našeg balansiranja, SUP istim procesom razvija mišiće abdomena koji nas sinergijski održavaju uspravno na dasci dok bicepsi i tricepsi te mišići ramena zajedno s leđima rade i jačaju prilikom našeg veslanja i kretanja po vodenoj površini.

Danas je ovo sport koji privlači veliki broj ljudi te sport koji je toliko napredovao da je bilo govora i o uvođenju veslanja na dasci na Olimpijske igre. 

SUP predstavlja modernu i zanimljivu verziju ljetne rekreacije, ali nudi i opcije ozbiljnog treninga ili čak organizirane sportske aktivnosti. Tijekom trajanja aktivnosti razvija se naš tjelesni balans, izdrživost i snaga. Osim rekreacije, fizičke aktivnosti, treninga i turističkih razgledavanja na ovoj dasci se prakticiraju joga i pilates kao osnove balansa duha i tijela.

x

tell me more

Enter your details below and learn about all the perks you get by using Xtrail Explorer.



    Or call us for more info:

    x