Image Alt

Sve za Sport | Portal

Djeca i Sport

DJECA KOJA SE BAVE SPORTOM BIT ĆE USPJEŠNIJA KASNIJE U ŽIVOTU

Danas su djeca sve više za računalima i zaboravljaju na potrebe organizma za kretanjem. Svako vrijeme nosi svoje pozitivne i negativne utjecaje, pa tako, u vrijeme kada nismo bili toliko opterećeni medijima, djeca su više vremena provodila u parkovima, na igralištima, u dvoranama…  Uz igru i treniranje, stres i napetost su bili izolirani.

Sada zbog medija zapostavljaju igru, kretanje i sport, pa se roditelji sve više susreću s djecom koja su nezadovoljna, nekomunikativna i asocijalna. Zato je jako bitno prepoznati ulogu sporta u životu djece, ali i odraslih.

Sport doprinosi psihofizičkom odgoju djeteta i sudjeluje u izgradnji djetetove volje i karaktera, uči ga fer play-u, ima značajnu ulogu u razvoju socijalizacije te olakšava društveno prilagođavanje zajednici. Također, pozitivno utječe na razvoj pamćenja i učenja. Djeca koja su aktivna podnose veća opterećenja, snalažljivija su, komunikativnija i lakše se nose sa zadacima koji su pred njima.

Sport doprinosi psihofizičkom odgoju djeteta i sudjeluje u izgradnji djetetove volje i karaktera

Važno je da se djeca bave sportom i vole sport jer se kroz njega izgrađuju,  kako bi kasnije bili uspješni u obrazovanju i poslovnom svijetu.Biti u sportu znači biti u organiziranom sustavu, gdje se zastupa red i disciplina sukladna sportskim zadacima, koji se traže i očekuju od njih.

Ako  uslijede natjecanja, bilo da se radi o pojedinačnom ili ekipnom sportu, djeca se uče odgovornosti i želji za uspjehom. Stoga, iskoristite sportski pristup i u ostalim segmentima djetetova života.

I nemojte zaboraviti: sport = uspjeh u sportu, društvu i školi te jak i zdrav organizam!

Eleonora Čarapina, prof.

x

tell me more

Enter your details below and learn about all the perks you get by using Xtrail Explorer.



    Or call us for more info:

    x