Image Alt

Sve za Sport | Portal

s

ISTRAŽITE LJEPOTE HRVATSKE NA AKTIVAN NAČIN

Čuli ste o ljepoti hrvatskih nacionalnih parkova, prekrasnom moru, pitoresknim gradićima, a želite sve to doživjeti na malo drugačiji način? Stigli ste na pravo mjesto! Odvojite par minuta i pročitajte što smo pripremili za vas. Da, baš za vas koji ovo čitate. Nećete se razočarati.

Prošli ste sve ponude turističkih agencija i uvijek se nudi isto: smještaj, doručak i razgledavanje grada? Nakon što se i nama to dogodilo (previše puta), odlučili smo napraviti nešto potpuno drugačije.

Nećemo biti vaši turistički vodiči već turistički ‘goniči’. Ako ste mislili spavati do podneva, nećete htjeti kad vidite što vas sve čeka u dva tjedna, koliko traje naš adventure program.

Nakon noći provedene u netaknutoj šumi Medvednice, jutro započinjemo  brdskim biciklizmom. Sljeme je njezin najviši vrh, čijim ćemo se obroncima penjati i spuštati. Nakon što vas izmorimo, krećemo prema Parku prirode Lonjsko polje koji ćemo obići na vožnji splavom.

Čuli ste o ljepoti hrvatskih nacionalnih parkova, prekrasnom moru, pitoresknim gradićima, a želite sve to doživjeti na malo drugačiji način!

Nakon noći provedene u netaknutoj šumi Medvednice, jutro započinjemo  brdskim biciklizmom. Sljeme je njezin najviši vrh, čijim ćemo se obroncima penjati i spuštati. Nakon što vas izmorimo, krećemo prema Parku prirode Lonjsko polje koji ćemo obići na vožnji splavom.

Jutro ostajemo u Eko etno selu Strug jašući konje, nakon čega krećemo prema Rastokama. Tamo rijeka Slunjčica  u svojemu toku kroz stvara mnoštvo malih jezera, brzaka i slapova stvarajući prizor s kojeg nećete moći skinuti pogled. Navečer smo u Nacionalnom parku Plitvička jezera za koja ste sigurno čuli i nemamo vam što previše reći, osim da možete cijeli dan hodati po njemu i opet nećete uspjeti sve proći. Zato ćemo tamo i prespavati uz prekrasan zvuk moćnih slapova.

Sljedeća postaja je Eko kamp za Rizvan City, smješten u srcu Like. Treba li reći više od adrenalin park, giant swing, quad safari ili Jeep safari? Nacionalni park Paklenica naše je sljedeće odredište i tu ponovno kreće zabava: neće vas zaobići brdski biciklizam, a ni slobodno penjanje.

Osmi dan dolazimo u Zadar i krećemo na more. Ako niste ljubitelj jedrenja, postat ćete nakon što obiđete Biograd, Dugi otok, Kornate i Zlarin,  dočekate zalazak sunca na stijenama,  večerate na palubi, uživate u noćnom kupanju….

Već je deseti dan i vraćamo se na kopno, put Nacionalnog parka Krka. Na delti nepokorene Neretve bacamo se na biciklizam, kajak i, za kraj dana, u posjet kite školi. Ston i Korčula Marka Pola nas čekaju, nakon kojih odlazimo u Nacionalni park Mljet, koji kao da je zamrznut u nekim boljim vremenima. Skoro pa netaknuta priroda probudit će u vama želju da nikad ne odete. No hoćete jer smo za kraj ostavili biser prekrasne Dalmacije: Dubrovnik.

Prođite ulicama Starog grada, uživajte u svakoj sekundi jer je to posljednji dan u predivnoj Hrvatskoj punoj ljepota o kojima ste samo do sad sanjali. Nadamo se da ćete nam se pridružiti!

x

tell me more

Enter your details below and learn about all the perks you get by using Xtrail Explorer.



    Or call us for more info:

    x